Her er alt du trenger å vite for å investere smart med Bitcoin 

Du har kanskje hørt om de eventyrlige summene folk har fått når de har investert smart med Bitcoin? Bitcoin er en kryptovaluta som har vært utsatt for store svingninger, både astronomiske opp- og nedturer når det kommer til verdi. Bitcoin er en valuta som bare blir mer og mer utbredt og det er mye som tyder på at kryptovaluta er kommet for å bli. Det mange ikke vet er at nå kan selv helt vanlige forbrukere kaste seg på den elleville bitcoinbølgen. 

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er helt enkelt en elektronisk valuta. Det vil si at det ikke er en valutaform som eksisterer fysisk, men elektronisk i form av en datafil. Det er ingen som eier Bitcoin og kan regulere den og stabilisere, derfor bestemmes verdien av bitcoins rett og slett av etterspørsel. Det finnes forskjellige måter å få tak i Bitcoin på, men det letteste er å kjøpe dem. Det er faktisk også mulig å vinne bitcoins gjennom mobil- og nettspill, og det finnes også bitcoins som man kan finne på nettet. Enkelte nettbutikker tilbyr også bitcoins på samme måte som andre tidligere har tilbudt cashpoints eller rabatt. Derfor finnes det flere måter å skaffe seg bitcoins på. 

Invester smart med Bitcoin – investeringsverktøy online 

Hvis du har skaffet deg bitcoins og gjerne vil investere smart, er ikke dette noe du nødvendigvis trenger å ha erfaring med for å kunne gjøre. Det finnes verktøy på nettet, for eksempel Bitcoin Billionaire, som du kan lese mer om her, som kan hjelpe deg med å investere smart. Dette er en bitcoin robot som følger med på markedet og investerer for deg. Dette kan være en smart løsning for folk som ikke vet så mye om investering, men leter etter en brukervennlig og enkel måte å investere sine bitcoins på. 

Tekniske løsninger for bedre økonomi

Tekniske løsninger for bedre økonomi

I det som kalles de gode gamle dager måtte du bestille time hos banken dersom du ønsket å åpne konto eller ta opp lån. For å dokumentere din økonomiske situasjon måtte du ta med deg en mengde papirer til kundebehandleren. I tillegg måtte du forklare hvorfor du ønsket å ta opp et lån, og hva du skulle bruke pengene til. Slik er det ikke nå lenger.

Den moderne teknologiske utviklingen har revolusjonert bankbransjen, og de nye tekniske løsningene er med på å gi oss forbrukere en bedre økonomi. Ikke minst gir de oss en stadig enklere økonomisk hverdag. Det gjelder i alle fall for alle som tilhører generasjonen der bruk av mobil, datamaskiner og internett er dagligdags.

Slik bruker du banken i dag

I dag er det de færreste av oss som oppsøker en fysisk bankfilial. Vi har nettbank som vi kan logge oss inn på både via telefon, nettbrett og datamaskin. Vi kan betale via bankkort eller kontaktløse løsninger som Apple Pay. Vi kan også bruke Vipps til å betale venner og familie eller for pølsen i boden under idrettsarrangementet.

Vi kan også godkjenne betaling til, for eksempel, drosjen på forhånd og det er ingen tvil om at det stadig blir utviklet enklere måter å betale på uten å bruke verken kort eller kontanter. Det har også dukket opp enklere løsninger rundt det å søke forbrukslån i Norge. Det skal vi fortelle mer om i avsnittet under.

Dagens moderne lånesøknad

Tiden for å bestille time hos bankens kundebehandler er altså over. Skal du søke lån i dag gjør du det på nettet. Dette gjelder enten du skal søke om boliglån eller et forbrukslån for refinansiering eller oppussing av bolig.

Når søknaden din når inn til bankens systemer, og det tar ikke mange sekunder, er det i de fleste tilfeller ikke lenger et menneske som sitter og foretar kredittvurderingen av deg. Dette skjer via helautomatiske løsninger. Deretter sendes det ut et automatisk tilbud eller avslag til deg.

Disse løsningene har medført at banken ikke trenger å betale for å ha en eller flere filialer. Avhengig av bankens størrelse holder det med et hovedkontor. I tillegg trenger de færre ansatte, noe som gir færre kostnader for banken. Dette medfører igjen at du kan få lån til en lavere rente. Du kan godt si det slik at de tekniske løsningene gir oss forbrukere bedre økonomi.

Fremtidens tekniske løsninger

I henhold til ekspertene vil kunstig intelligens få en stadig større innvirkning på bankbransjen. Takket være tekniske fintech bank API-er er det mulig benytte enkle applikasjoner i en mye større sammenheng. Dette betyr igjen at vi kan få roboter som fungerer som rådgivere innen forvaltning av fond. De kan nemlig brukes til å analysere markedet ut fra ulike modeller og dermed komme med råd. De kan også brukes som rådgivere innen bankenes utlånstjeneste, der rådene gis på bakgrunn av informasjon roboten blir gitt om deg og finansmarkedet.

Dette vil gi bankene bedre økonomi, og være med til å sikre at de tar stadig bedre avgjørelser når det, for eksempel, kommer til utlån av penger. Taper bankene mindre penger fordi de tar mindre risiko og trenger færre folk på jobb vil dette være noe som kommer forbrukerne til gode i form av bedre vilkår. Det er spennende at den teknologiske utviklingen bidrar til å gi oss alle en bedre økonomi.

 

Betaling med Apple Pay fra en iPhone eller Apple Watch

Apple Pay fra en iPhone eller Apple Watch

Du har sikkert hørt mye om kontaktløse betalingsløsninger og hvordan det nå er mulig å betale med Apple Pay via din iPhone eller den ultramoderne Apple Watch. Dersom du tenker på å skaffe deg en slik Apple-enhet slik at du kan begynne med moderne betalingsmetoder du også, skal vi i denne artikkelen forsøke å forklare hvordan det hele fungerer i praksis.

Apple Pay

Apple Pay er altså en funksjon som gjør det mulig for deg å bruke mobilen din som betalingsmiddel. Den har du jo tross alt med deg likevel. I tillegg til å betale på denne måten i fysiske butikker, kan du også bruke metoden på nettet, i restauranter og flere andre steder. Brukerstedene økes hele tiden, så det er kanskje like greit å begynne først som sist.

Terminalene som benyttes er såkalt kontaktløse, og benytter seg av en teknologi som kalles Near Field Communication. Det er den samme teknologien som gjør det mulig for deg å legge bankkortet over betalingsautomaten og betale småbeløp uten å trykke pinkode.

Apple Pay fungerer på Mac, Apple Wath, iPad og iPhone.

Dette er utstyret du må ha:

    •         iPhone 6 eller nyere modell
    •         Et bank eller et kredittkort fra en bank som støtter Apple Pay. Det finnes flere av dem i Norge og flere kommer til.

Kortet, eller kortene, legger du til i det som heter Apple Wallet.

Slik betaler du med Apple Pay på iPhone

Dersom du er en del av de mange som har en iPhone kan du bruke denne når du skal betale. Det eneste du trenger å gjøre er å holde telefonen i nærheten av bankterminalen. Deretter må du klikke to ganger på hjem-knappen. Alt avhengig av hvilken modell du har fullfører du enten kjøpet med det som kalles Touch ID eller Face ID.

Ved bruk av andre enheter

Dersom du har en Apple Watch skal du klikke to ganger på knappen i siden og, selvfølgelig, holde klokken i nærheten av den gjeldende betalingsterminalen. Med andre ord fungerer det på samme måte som med mobilen.

Både iPhone, iPad og Mac kan brukes på nettet ved å velge nettopp Apple Pay som ønsket betalingsløsning og deretter fullføre kjøpet.

Trygghet på nett

Bruk av Apple Pay er både trygt, raskt og sikkert. I forbindelse med økonomi finnes det også andre måter å være trygg på nettet på. Vi tenker her på BankID, som sørger for at du kan signere på viktige papirer og logge deg inn på nettbanken helt trygt.

Dersom du i dag skal låne penger, sendes søknader på nett. Det er ikke mange banker som har filialer lenger, der kundene kan komme innom. Oversikt over hvilke banker som har det beste tilbudet på dagens marked finner du hos www.scandilån.com. Når du har sendt inn dine søknader, vurdert og sammenlignet tilbudene du har fått, har tiden kommet for å signere på lånet.

Dette gjør du altså trygt med din BankID enten du låner 50 000 eller 500 000 kr. De aller fleste har også en app for BankID liggende på mobilen, så du kan trygt si at mobilen har blitt vår viktigste eiendel.