Betaling med Apple Pay fra en iPhone eller Apple Watch

Du har sikkert hørt mye om kontaktløse betalingsløsninger og hvordan det nå er mulig å betale med Apple Pay via din iPhone eller den ultramoderne Apple Watch. Dersom du tenker på å skaffe deg en slik Apple-enhet slik at du kan begynne med moderne betalingsmetoder du også, skal vi i denne artikkelen forsøke å forklare hvordan det hele fungerer i praksis.

Apple Pay

Apple Pay er altså en funksjon som gjør det mulig for deg å bruke mobilen din som betalingsmiddel. Den har du jo tross alt med deg likevel. I tillegg til å betale på denne måten i fysiske butikker, kan du også bruke metoden på nettet, i restauranter og flere andre steder. Brukerstedene økes hele tiden, så det er kanskje like greit å begynne først som sist.

Terminalene som benyttes er såkalt kontaktløse, og benytter seg av en teknologi som kalles Near Field Communication. Det er den samme teknologien som gjør det mulig for deg å legge bankkortet over betalingsautomaten og betale småbeløp uten å trykke pinkode.

Apple Pay fungerer på Mac, Apple Wath, iPad og iPhone.

Dette er utstyret du må ha:

    •         iPhone 6 eller nyere modell
    •         Et bank eller et kredittkort fra en bank som støtter Apple Pay. Det finnes flere av dem i Norge og flere kommer til.

Kortet, eller kortene, legger du til i det som heter Apple Wallet.

Slik betaler du med Apple Pay på iPhone

Dersom du er en del av de mange som har en iPhone kan du bruke denne når du skal betale. Det eneste du trenger å gjøre er å holde telefonen i nærheten av bankterminalen. Deretter må du klikke to ganger på hjem-knappen. Alt avhengig av hvilken modell du har fullfører du enten kjøpet med det som kalles Touch ID eller Face ID.

Ved bruk av andre enheter

Dersom du har en Apple Watch skal du klikke to ganger på knappen i siden og, selvfølgelig, holde klokken i nærheten av den gjeldende betalingsterminalen. Med andre ord fungerer det på samme måte som med mobilen.

Både iPhone, iPad og Mac kan brukes på nettet ved å velge nettopp Apple Pay som ønsket betalingsløsning og deretter fullføre kjøpet.

Trygghet på nett

Bruk av Apple Pay er både trygt, raskt og sikkert. I forbindelse med økonomi finnes det også andre måter å være trygg på nettet på. Vi tenker her på BankID, som sørger for at du kan signere på viktige papirer og logge deg inn på nettbanken helt trygt.

Dersom du i dag skal låne penger, sendes søknader på nett. Det er ikke mange banker som har filialer lenger, der kundene kan komme innom. Oversikt over hvilke banker som har det beste tilbudet på dagens marked finner du hos www.scandilån.com. Når du har sendt inn dine søknader, vurdert og sammenlignet tilbudene du har fått, har tiden kommet for å signere på lånet.

Dette gjør du altså trygt med din BankID enten du låner 50 000 eller 500 000 kr. De aller fleste har også en app for BankID liggende på mobilen, så du kan trygt si at mobilen har blitt vår viktigste eiendel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.